22 Νοε 2014

Φαρούπολη


Παρακάτω θα μιλήσουμε για ναυτική πόλη με πλοία Φάρους. Μία απαραίτητη επιθετική "καραβούπολη", όπου θα φροντίσουμε να χτίσουμε τα απαραίτητα κτήρια ώστε να έχουμε περισσότερο ελεύθερο πληθυσμό, για να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά πλοία φάρους.
 (Σε παλαιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού, ήταν δυνατή και η κατεδάφιση της ακαδημίας, χωρίς να ζητούνται πόντοι έρευνας για κάθε επίπεδο κατεδάφισης.)

Σύγκλητος: 15, Σπηλιά: 10, Ξύλο: 40, Πέτρα: 30, Ασήμι: 30, Παζάρι: 10, Λιμάνι: 30, Στρατώνες: 5, Τείχος: 0, Αποθήκη: 35, Φάρμα: 45, Ακαδημία: 36, Ναός: 10, Θερμά Λουτρά: 1




Απαραίτητες έρευνες στην ακαδημία.



Κεραμικά

Λάφυρα
Διήρης
Πλοίο Φάρος
Πυρπολικά
Τριήρης
Ναυπηγός
Άροτρο
Μαθηματικά
Χαρτογραφία
Πολιορκητικός Κριός
Εμπειρία Μάχης

Η παραπάνω πόλη είναι στους 11894 πόντους, και δεσμεύει 680 πληθυσμό από την φάρμα για τα κτήρια. Μία πόλη με 45άρα φάρμα, έρευνα άροτρο και θερμά λουτρά μας δίνει 4116 πληθυσμό. Οπότε έχουμε 4116-680=3436  ελεύθερο πληθυσμό εκ των οποίων βγάζουμε: 1 αργό μεταφορικό, 1 πυρπολικό, 342 πλοία φάρους και μένει 1 ελεύθερος πληθυσμός. Το αργό μεταφορικό και το πυρπολικό πλοίο, χρησιμεύουν για να μπορούμε να έχουμε τρεις προσπάθειες να εξαπολύσουμε τις επιθέσεις, ώστε να "κολλήσουμε" τους χρόνους άφιξης.

Επιπροσθέτως: Η ίδια πόλη, σε περίπτωση που "την σπάσουμε", μπορούμε όπως ακριβώς είναι να την γυρίσουμε σε διηρούπολη. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρήσαμε τα επίπεδα των πρώτων υλών πέτρας και ασημιού στο 30. Τον στρατώνα τον κρατήσαμε στο επίπεδο 5 διότι σε περίπτωση που μας ρίξουν ξόρκι "κεραυνό" του Δία, ή δεχθούμε επίθεση με καταπέλτες και μας κατεδαφίσουν την ακαδημία, δεν θα μπορούμε να την αναπληρώσουμε. Και το βασικότερο όλων, κρατήσαμε την σύγκλητο στο 15 επίπεδο ώστε σε παρόμοια περίπτωση αν μας κατεδαφίσουν το λιμάνι να μπορούμε να το αναπληρώσουμε.